Ledningsanvisning

Ska du dränera grunden runt huset, smälla upp ett nytt staket eller kanske bygga ett nytt garage? Hör då av dig till oss innan du sätter spaden i marken eller startar grävmaskinen så får du koll på var våra kablar ligger gömda i marken. Gräver du av, eller skadar en kabel kan det i värsta fall bli både dyrt och riktigt farligt. 

Markeringar som visar ledningarnas läge gäller endast i 30 dagar efter utförd ledningsvisning med hänsyn tagen till väder, trafik eller liknande som kan medföra att markeringarna försvinner.

Det är en fördel om beställaren har möjlighet att, på plats, ta del av information från vår personal när vi utför ledningsvisningen.

maskinschaktning får inte utföras i ledningens närhet på så sätt att skada kan uppstå. Det minsta tillåtna avståndet för grävning intill ledning är 1 m. För högspänningsledningar kan vi kräva ett utökat säkerhetsavstånd och då informerar vi beställaren. 

I de fall vi tillhandahåller kartunderlag över vårt ledningsnät garanteras inte ledningarnas exakta läge. Vi utför därför ledningsvisning på plats.

Men vi hjälper dig gärna! Vi kommer till dig och markerar var du inte ska gräva. Eller var du i alla fall gör klokt i att gräva försiktigt.

Tänk bara på att kontakta oss i god tid - senast 2 veckor innan du planerar att börja gräva. 

Boka en tid för kostnadsfri kabelvisning inom vårt elnät på ledningskollen.se

Vår energi ger dig kraft

Kundfrågor: 0451 - 306 21 / Helgfria vardagar mån 8-12, 13-16     tis-fre 8-12

Epost:kundservice@brittedal.se

Felanmälan: 0451 - 309 21

Kundtjänst
Se våra priser