Avtalsformer som Brittedals Energi AB erbjuder

Ibland kan elmarknaden upplevas som krånglig. Det finns flera olika alternativ att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket avtal som passar bäst för dig. Hos oss kan du välja mellan Fast elpris och Rörligt elpris. Tecknar du inget avtal får du automatiskt ett anvisningspris. Du väljer också under hur lång tid du vill binda upp dig på avtalet. Vill du sedan slå ett extra slag för miljön väljer du tillvalet Förnybar el när du tecknar elavtal.

Har du frågor om vilken avtalsform som passar dig och dina behov så är det bara att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna!

 

Vår energi ger dig kraft

Kundfrågor: 0451 - 306 21 / Helgfria vardagar mån 8-12, 13-16     tis-fre 8-12

Epost:kundservice@brittedal.se

Felanmälan: 0451 - 309 21

Kundtjänst
Se våra priser

TimAktiv - vårt elavtal till timpris

TimAktiv är vårt timprisavtal och passar dig som är aktiv och engagerad i din elanvändning. Om du regelbundet följer elpriserna och anpassar din användning efter dessa kan denna avtalsform vara lönsam för dig. Vanligtvis är det billigast under natten och helger samt dyrast på morgonen och kvällen.

Med TimAktiv får du:

  • Ett elhandelsavtal där du dagen innan kan veta vad elpriset är för varje timme det kommande dygnet.
     
  • Möjlighet att positivt påverka din elkostnad genom att flytta din elanvändning från dyra timmar till timmar då priset är relativt lågt.

Håll koll på priset

Elpriserna på den nordiska elbörsen Nord Pool beräknas ett dygn i förväg och timpriserna för det kommande dygnet finns att hitta på Nord Pool från cirka klockan 13.00. Observera att priset varierar beroende på i vilket elområde som användningen sker. Vi tillhör elområde 4.

Det tillkommer kostnad för elcertifikat (rörligt) och påslag (3,9 öre/kWh exkl.moms) samt inköpskostnad (rörligt).

För att teckna detta avtal måste du ringa in till Kundservice, 0451-306 21 under våra telefontider.

Fast pris

För att teckna detta avtal måste du ringa in till Kundservice, 0451-306 21 under våra telefontider.

Med Fast elpris betalar du samma pris per kWh under hela perioden som du binder upp dig. Du behöver alltså inte oroa dig för att priserna på elbörsen plötsligt ska skjuta i höjden.

Fast elpris passar dig som vill känna dig trygg och kunna planera din månadsekonomi i god tid. 

 

Rörligt elpris löpande

Rörligt elpris följer utvecklingen på den nordiska elbörsen Nord Pool. Där sätts priserna timme för timme och det kan svänga både upp och ner. I slutet av varje kalendermånad räknas ett medelpris per kWh ut och det är det priset som du sedan får betala.

Överlag är rörligt elpris billigare än fast elpris, men man får vara beredd på att priserna kan variera mycket från månad till månad. Till exempel är det rörliga priset ofta billigt på våren och sommaren, men stiger under hösten och vintern när elanvändningen ökar. Rörligt elpris passar alltså dig som är beredd att ta lite risker i din vardagsekonomi.

Vi erbjuder Rörligt elpris löpande med en månads uppsägning. 

 

 

Anvisningspris

Om du inte gör något aktivt val av avtal får du istället ett anvisningspris. Vårt anvisningspris är ett rörligt månadsmedelpris med ett påslag (18 öre/kWh exkl. moms).

Anvisningspriset löper tillsvidare och du har 14 dagars uppsägningstid. Du kan byta till en annan avtalsform om du vill. 

 

 

Förnybar el som tillval

Vill du slå ett extra slag för miljön ska du välja tillvalet Förnybar el när du tecknar elavtal med oss. Då garanterar vi att vi beställer motsvarande mängd el som du förbrukar från förnybara energikällor som sol-, vind- och vattenkraft.

Väljer du ett Fast Elpris kostar tillvalet 2,60 öre/kWh (3,25 öre/kWh inkl moms) väljer du däremot ett Rörligt Elpris så ändras även tillvalets pris varje månad.