/ Artikelarkiv / Nu byter vi mätare i Hästveda
 

Nu byter vi mätare i Hästveda

Ökad driftsäkerhet, snabbare felsökning och bättre information

Det är några effekter som kommer att gynna Brittedals kunder när elmätarna byts ut. Mätarbytet är ett nationellt projekt där ca 5 miljoner mätare ska bytas ut i svenska hushåll innan 2025 för att uppfylla nya krav från EU och regeringen.

Mätare utomhus

Är du villaägare sitter din mätare oftast utvändigt på fasaden. Bor du i lägenhet sitter den i trappuppgången eller i källaren. Det innebär att ingen behöver vara hemma när vi kommer och byter din mätare. 

Mätare inomhus

Har du din mätare inomhus behöver montören komma in till dig. En vuxen person över 18 år, som vet var mätaren sitter, bör finnas i bostaden när vi kommer.

Se till att mätaren inte är blockerad

För att jobbet ska gå så smidigt som möjligt, ber vi dig plocka bort saker som blockerar mätaren. Tänk på att man måste kunna stå framför mätaren vid bytet. Har du till exempel växter eller buskar framför mätarskåpet, se till att skydda dem så vi inte skadar något.

Ett kort elavbrott – stäng av känslig utrustning

När vi byter din elmätare blir det ett kort elavbrott. Se därför till att all känslig elektrisk utrustning är avstängd under den tiden.

Till dig som har fritidshus i Brittedals elnätsområde

Om du vill göra ditt hus, lägenhet eller fritidshus spänningslöst under en längre tid är det viktigt att du gör det via din elmätares brytarknapp. Bryter du via huvudbrytaren kommer det se ut som ett fel på vårt nät och vi måste ut och felsöka i onödan. När strömmen till fastigheten stängs av via elmätarens brytare, kan vi fortfarande läsa av mätaren på distans, men det förbrukas ingen el. Om du ska utföra elarbeten i fastigheten, måste du däremot stänga av strömmen via huvudbrytaren.

 

Vi kommer under detta projekt att ha två montörer från ONE-Nordic till vår hjälp.

 

Vid frågor är ni varmt välkomma att kontakta oss under ordninarie telefontid på 0451- 306 21

Vår energi ger dig kraft

Kundfrågor: 0451 - 306 21 / Helgfria vardagar mån 8-12, 13-16     tis-fre 8-12

Epost:kundservice@brittedal.se

Felanmälan: 0451 - 309 21

Kundtjänst
Se våra priser